Domowe burgery

 

 

Burgery najczęściej robimy z wołowiny. Ja jednak zaproponuje mięso indycze. Będzie bardziej dietetycznie.

Składniki;  400 g mielonego mięsa z indyka * 1 cebula * 3 białka * sól, pieprz, chili.

przygotowanie: Mięso wyrabiamy z 2 białkami, przyprawiamy i formujemy kotlety. Smarujmy je rozluźnionym białkiem.  Pieczemy w piekarniku w temperaturze 230 stopni Celsjusza na funkcji grill. Należy pamiętać by odwrócić po 4 minutach.  Podajemy w bułce z zieloną sałatą, plastrami pomidora z keczupem lub sosem czosnkowym.

 

 

 

Be Sociable, Share!

4 Responses to Domowe burgery

  1. Marcin Korbiel napisał(a):

    Cześć,

    mm… aż mi ślinka pociekła, może w końcu przyłożę się do gotowanie zrobię sobie raz na czas to cudo domowego fastfood:P

    Czy kalorycznie i zdrowotnie jest to dobre po intensywnym wysiłku? 😉

    Gorąco Pozdrawiam,
    Marcin Korbiel
    Marcin Korbiel ostatnio opublikowa�..Wywiad z Mac WalenMy Profile

  2. Karolina napisał(a):

    Mimo że nie jestem zwolenniczką wegetarianizmu to hamburgery smakują mi wyłącznie w formie wegetariańskiej. W Burger Factory są takie z kotletami w formie placków ziemniaczanych – mniammm. Ale domyślam się, że jako facet raczej nie opublikujesz tu przepisu na takie burgery? 😉
    Karolina ostatnio opublikowaÅ�..Prada – krótka historiaMy Profile

  3. admin napisał(a):

    Czemu nie. Podaj mi tylko przepis. Bo akurat takiego nie robiłem.

  4. Wojtek napisał(a):

    Domowe burgery odkryłem stosunkowo niedawno, zawsze wychodząc z założenia, że jest to fastfood do zdobycia gdzieś na mieście – podany w przysłowiowe 5 minut, albo w minutę jak ti z reguły jest w centrum handlowym Arcadia w Warszawie.

    Samodzielne przygotowanie burgera pozwala zakochać się w tym daniu. Nie dziwię się amerykanom, że kochają takie cuda. Dziś sam po nie chętnie sięgam i – tak jak piszesz – najczęściej przygotowuje z mięsa indyczego.

Dodaj komentarz