Grzanki.

Szybka kolacja na meczowy wieczór

 

Zamieniamy kanapki na grzanki. Bo czym są grzanki. To kanapki włożone na kilka minut do piekarnika. Ja robię je w następujący sposób. Otwieram lodówkę i patrzę co tam jeszcze zostało. Najgorzej jak tylko zimno. Z tego to tylko lód można zrobić. Najlepiej jak znajdę tam

kawałek wędliny, cebulę,  żółty ser, pomidor, do tego  potrzebna jest bułka lub  chleb, masło.

Przyrządzamy w następujący sposób; kromki chleba smarujemy masłem, , kroimy wędlinę, ser, cebulę i pomidory w plasterki, i układamy na nasze kanapki w następującej kolejności. Wędlina, cebula, ser, pomidor. Tak przygotowane kanapki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.

 

 

Be Sociable, Share!

5 Responses to Grzanki.

  1. emarketing blog napisał(a):

    Ja kładę cebulę zawsze na wierzch – wtedy ciekawiej wygląda.

    A przy okazji: bardzo fajny blog. Zresztą, widac to choćby po wtyczce FB – masz ponad 700 lajków, ja mam 30 🙂
    emarketing blog ostatnio opublikowa�..1 and 1 opinie (My Website). Czy warto?My Profile

  2. dekoracje ślubne napisał(a):

    tak cebulka na wierzchu i posypać słodką papryczką

  3. Zuz napisał(a):

    Smaku mi narobiłeś. Chyba czas odejść od monitora i zjeść coś kalorycznego 🙂
    A grzanki to też sposób na wykorzystanie zalegających w lodówce produktów. Jakieś pieczarki itp. Kiedyś grzankami „zwalczyłam” słoik marynowanych śliwek.
    Zuz ostatnio opublikowaÅ�..Dziecko miasta. Jazz na StarówceMy Profile

  4. Karolina napisał(a):

    Smaczne są też najprostsze z możliwych grzanki z masłem czosnkowym – zmieszać masło z czosnkiem i ulubionymi przyprawami, nasmarować nim chleb, a najlepiej pokrojoną bagietkę, do piekarnika i gotowe.
    Karolina ostatnio opublikowaÅ�..Początki filcowaniaMy Profile

  5. Wojtek napisał(a):

    Grzanki to świetne rozwiązanie. Z reguły stawiam na grzanki „ze wszystkim” co jest w stanie utrzymać się topionego sera lub ciekawostkę – grzanki z jajkiem. Rozbijamy 2,3 jajka, mieszamy, wylewamy na płaski talerz. maczamy chleb z jednej i drugiej strony i smażymy. Można oczywiście dodać coś do smaku, ale same w sobie są fajne. Oczywiście idealnie jeśli jest to dobre wiejskie jajo – z jajkami z supermarketu efekt jest gorszy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

grzanki-kuchnia-faceta