Schab w musztardzie

 

Panowie tak by się nie przemęczać. Danie, które przyrządzicie szybko, a będzie smakować wyśmienicie.

Schab w musztardzie – składniki:

kilogram schabu bez kości * jarzynka * pieprz * musztarda sarepska *

Schab w musztardzie – przygotowanie:

Schab umyć osuszyć, oprószyć jarzynką oraz pieprzem i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie mięso grubo posmarować musztardą  i ma dwie godziny wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura w pieczenia 180 stopni Celsjusza. Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika. Podawać do obiadu lub jako dodatek do kanapek

Więcej przepisów z wieprzowiny znajdziesz tu. Kliknij

2 Responses to Schab w musztardzie

  1. michal pisze:

    Dopiero „odkrywam” piekarnik (długa historia) i podchodzę do tematu trochę jak pies do jeża. Na razie odnotowałem pewne sukcesy w temacie wypieku ciast i babeczek, ale mięsa się trochę boję.

    Natomiast powyższy przepis wydaje się być wyjątkowo prosty. Pytanie – co z tą folią, w którą wkłada się mięso? Myślałem że dzisiaj się piecze już tylko tak. Są jakieś plusy i minusy tej folii?

  2. Tak jak Michał. Również jestem początkującym w kuchni:) Schab w musztardzie brzmi smacznie, dlatego wrzucę przepis do zakładek i w wolnej chwili wypróbuje swoich sił w tym moim experymencie:)

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

schab-w-musztardzie-kuchnia-faceta