Schab w musztardzie

Panowie tak by się nie przemęczać. Danie, które przyrządzicie szybko, a będzie smakować wyśmienicie.
Schab w musztardzie – składniki:
kilogram schabu bez kości * jarzynka * pieprz * musztarda sarepska *
Schab w musztardzie – przygotowanie:
Schab umyć osuszyć, oprószyć jarzynką oraz pieprzem i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie mięso grubo posmarować musztardą i ma dwie godziny wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura w pieczenia 180 stopni Celsjusza. Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika. Podawać do obiadu lub jako dodatek do kanapek
Więcej przepisów z wieprzowiny znajdziesz tu. Kliknij
2 Responses to Schab w musztardzie
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Dopiero „odkrywam” piekarnik (długa historia) i podchodzę do tematu trochę jak pies do jeża. Na razie odnotowałem pewne sukcesy w temacie wypieku ciast i babeczek, ale mięsa się trochę boję.
Natomiast powyższy przepis wydaje się być wyjątkowo prosty. Pytanie – co z tą folią, w którą wkłada się mięso? Myślałem że dzisiaj się piecze już tylko tak. Są jakieś plusy i minusy tej folii?
Tak jak Michał. Również jestem początkującym w kuchni:) Schab w musztardzie brzmi smacznie, dlatego wrzucę przepis do zakładek i w wolnej chwili wypróbuje swoich sił w tym moim experymencie:)