Domowy Hamburger

Domowy hamburger

Domowy hamburger przygotowany przez nas samych, na pewno będzie lepiej smakował niż w kupiony na mieście. Może być przy tym wiele zabawy jak namówimy rodzinkę by nam pomogła go przygotować.

Domowy hamburger – Składniki na dwie porcje

 2 bułki do hamburgerów * 200 g mięsa wołowego mielonego * 2 plastry sera żółtego * 2 grube plasterki pomidora *  1 mała biała cebula  * 2 plasterki czerwonej cebuli  * 4 liście zielonej sałaty * 4-6 plasterków ogórka konserwowego * 1  łyżka musztardy * sól, pieprz * olej

Domowy hamburger – Przygotowanie

Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

domowy-hamburger-kuchnia-faceta