Stek wieprzowy z kością.
Czym dłużej zajmuje się gotowaniem, tym więcej sprawia mi to przyjemności. Dziś przedstawię Wam przepis na szybki obiad. przygotowanie zajmie nam około 20 minut. To już z obieraniem ziemniaków. To jest ta czynność, którą lubię najmniej.
Składniki;
4 kotlety schabowe z kością ( takie na 1,5 cm ) 4 łyżki musztardy sarepskiej sol i pieprz olej 4 łyżki masła
przygotowanie;
Opłukane i osuszone kotlety rozgniatamy dłonią. Z obu stron nacieramy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej z 2 łyżkami masła. Na rozgrzanym oleju smażymy steki po 5 minut z każdej strony na złoty kolor. Na każdy stek kładziemy po kawałku pozostałego masła i dusimy ok 5 minut.
Podajemy z ziemniakami i np; zapiekaną kapustą.
One Response to Stek wieprzowy z kością.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
No to już chyba wiem, co zjem na obiadokolację 😀 Albo nie – to na obiad, a na kolację zrobię jeszcze pizzę 😀