Stek wieprzowy z kością.


301111_tp_narty_gif tp_narty_w_sloncu_468x60 Image Banner 468 x 60

Czym dłużej zajmuje się gotowaniem, tym więcej sprawia mi to przyjemności. Dziś przedstawię Wam przepis na szybki obiad. przygotowanie zajmie nam około 20 minut. To już z obieraniem ziemniaków. To jest ta czynność, którą lubię najmniej.

Składniki;

 4 kotlety schabowe z kością ( takie na 1,5 cm )                                                                      4 łyżki musztardy sarepskiej                                                                                                        sol i pieprz olej                                                                                                                      4 łyżki masła

przygotowanie;

Opłukane i osuszone kotlety rozgniatamy dłonią. Z obu stron nacieramy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą.   W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej z 2 łyżkami masła. Na rozgrzanym oleju smażymy steki po 5 minut z każdej strony na złoty kolor. Na każdy stek kładziemy po kawałku pozostałego masła i dusimy ok 5 minut.

Podajemy z ziemniakami i np; zapiekaną kapustą.

One Response to Stek wieprzowy z kością.

  1. No to już chyba wiem, co zjem na obiadokolację 😀 Albo nie – to na obiad, a na kolację zrobię jeszcze pizzę 😀

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

stek-wieprzowy-z-koci-kuchnia-faceta