Wątróbka drobiowa po domowemu.

Wątróbka drobiowa po domowemu
To miały być przepisy dla facetów, a mnie wciąż molestują kobiety. I nie wiem co je napadło z filmem i gotowaniem w samym fartuszku. Żadnego parno i duszno nie będzie.
Dobra moje Panie, tak jak obiecałem, obiad za 15 złotych na 4 osoby w 20 minut.
Wątróbka drobiowa – Składniki:
500 g wątróbki z drobiu (3,5 zł) * 4 średnie cebule ( 1 zł ) * 1 kg ziemniaków (1,50 zł ) * 300 g kiszonej kapusty ( 1.50 zł ) * 2 marchewki ( 1 zł ) * pieprz, sól, papryka ( 0,50 zł )
Całkowity koszt to 9 zł i mamy 6 zł na deser dla dzieciaków.
Wątróbka drobiowa – Przygotowanie
Grzejemy olej na patelni i wrzucamy cebulkę. Myjemy i kroimy wątróbkę. Dodajemy do cebuli. Broń Boże przyprawiać zanim się upiecze. Stwardnieje i będzie do niczego. Przyprawiamy po 15 min i jest że palce lizać.
Ziemniaki obrać, dać do rondla, posolić, zalać wodą i gotować, aż będą miękkie.
Surówka z kiszonej kapusty – bez niej to nie będzie po prostu to. Trzemy marchewkę i dodajemy do kapusty. Ja dodaję odrobinę cukru i łyżkę oliwy z oliwek. I obiad gotowy. Przy dobrej organizacji zajmuje ok 20 minut. I niech mi która powie, że nie ma czasu i jest zmęczona, bo cały dzień przy garach stała.:-)
8 Responses to Wątróbka drobiowa po domowemu.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Oj widzę, że kucharz się rozkręca. Ciekawe co będzie dalej.
pozdrawiam
Ewa Moniuszko
Ale mi smaka narobiłeś Paweł, to jest to czego brakowało w moim blogowym Świecie. Pozdrawiam
Paweł Ja nie odpuszczę tego fartuszka 😉 i czekam na video z Twojego królestwa. Przepisy palce lizać. Tak trzymać 🙂
no to wiem co dziś zrobię na szybki obiadek…lecę po wątróbkę 🙂
pozdrawiam
Beata Górecka
http://www.TaliaOsy.pl
🙂 Smaczne to z pewnością jest 🙂
Uwielbiam takie jedzonko, no może podarowałabym sobie te ziemniaki, na rzecz góry kapusty z marchewką. Palce lizać i nic do szczęścia nie potrzeba. Masz rację Pawle ta prostota jest cenna i nie ma wymówek. Gdyby przyjrzeć się temu od strony żywieniowej , to jest to ekstra zestaw odżywczy dla pięknego wyglądu.
Pozdrawiam cieplutko 🙂
Ja tę kartofelki zamienię na kapustę. Zwłaszcza,że to zdrowe dla naszych ząbków.
Zamiast kiszonej kapusty z wątróbką świetnie mi się jeszcze komponują kiszone ogórki 🙂 Ale tylko takie dobre, swojskie, a nie jakieś marketowe!