Jajka po wrocławsku.

Mieszkam we Wrocławiu i dziś proponuje

Jajka z Fasolą po Wrocławsku

Składniki:  1/2 szklanki fasoli perłowej * 6 śliwek z octu wydrylowane * 3 parówki cienkie * 2 łyżki startego chrzanu * 4 łyżki śmietany gęstej * 4 jaj gotowane na twardo * 1/2 szklanki śmietany kremówki * 1 łyżka tartych migdałów * sól, pieprz, * zielona sałata do dekoracji.

Jajka z Fasolą po Wrocławsku – Przygotowanie:

Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i zagotować. Odstawić na 2 godziny. Potem ponownie zagotować i odcedzić.  Śliwki pokroić w paseczki. Parówki obrać ze skorki, sparzyć i pokroić w talarki, wymieszać ze śliwkami, chrzanem  i śmietaną. Doprawić do smaku. Następnie przyrzekło do półmiska obłożonego sałatą. jajka obrać i przekroić na pół. Obłożyć nimi półmisek. Udekorować ubitą śmietaną z migdałami.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

jajka-po-wrocawsku-kuchnia-faceta