kurczak z grilla w domu.

 

To nic trudnego. Zakupiłem elektrycznego grilla i mogę teraz grillować w domu.  Nie jest to samo co grill w ogródku. Bardziej chodzi tu o  szybkie przyrządzanie mięsa. Na pierwszy ogień poszły piersi z kurczaka.

Składniki; 2 podwójne piersi z kurczaka * przyprawy; pieprz, sól, papryka ostra, bazylia * ocet winny

Przygotowanie: Mięso myjemy i układamy w płaskim naczyniu przyprawiamy i pokrapiamy octem winny. odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Ja przygotowuje je dzień wcześniej.  Jakieś półgodziny przed podaniem układamy mięso na rozgrzanym grillu na 15 minut.

Ja podałem piersi z ziemniaczkami z piekarnika. Trzeba ziemniaki obrać umyć i pokroić w talarki, ułożyć na posmarowanej olejem blasze.  Posolić i włożyć do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 150 stopni na 45 minut.

Be Sociable, Share!

One Response to kurczak z grilla w domu.

  1. Ryszard napisał(a):

    A czy ten kurczak nie wychodzi za bardzo suchy? Tak własnie jest u mnie i wcale nie jestem z tego zadowolony.
    Ryszard ostatnio opublikowaÅ�..GORZUŚMy Profile

Dodaj komentarz