Polubić szpinak

 

Większości z nas, szpinak kojarzy się  z papką o niezbyt smacznym wyglądzie. Spróbuje was przekonać, że szpinak może być smaczny. Przyrządzenie jego zajmie wam kilka minut. I wasze dzieci też go polubią. Moja 7-mio letnia córka zawsze prosi o dokładkę.

Składniki: Paczka mrożonego szpinaku, 4 łyżki śmietany, 6 ząbki czosnku ( 3 ząbki dla dzieci ). 200 g sera żółtego tartego na drobnej tarce,łyżka oleju lnianego, paczka makarony  (kokardki, muszelki )

Przygotowanie: Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak i rozmrażamy dodając olej lniany. Po roztopieniu dodajemy wyciśnięty czosnek i śmietanę. W tym czasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron mieszamy ze szpinakiem. Podajemy posypując żółtym serem.

Be Sociable, Share!

6 Responses to Polubić szpinak

  1. Ewa Kirst pisze:

    Kuchnia faceta prosta i smaczna, tak jak ten przepis:-). A szpinak bardzo lubię:)

  2. Robert pisze:

    Ooo, dawno tutaj nie zaglądałem, ale widzę świetną zmianę szablonu strony. Teraz jest o wiele ciekawiej 😉

    A swoją droga to szpinak jem co najmniej raz w tygodniu. Podsmażam na czosnku, dodaję serka topionego i mieszam aż się rozpuści. Mieszam z makaronem i powstaje świetne danie potreningowe 😉
    Robert ostatnio opublikowaÅ�..Linkowanie strony – poznaj moją strategięMy Profile

  3. A ja ostatnio stałam w sklepie nad mrożonym szpinakiem i się zastanawiałam co też można z niego wykombinować, dzięki Paweł już teraz wiem:)
    Magdalena Jasionowska ostatnio opublikowa�..Warsztaty, wzory paznokci 3My Profile

  4. Kuba pisze:

    Też bardzo lubię szpinak, ale nie bardzo wiedziałem jak go przyrządzić. Dzięki za przepis – zabieram się do roboty 🙂
    Kuba ostatnio opublikowaÅ�..Ryanair rozda 200 biletów!My Profile

  5. Wojtek pisze:

    Mi zawsze w dzieciństwie mówili, że jak zjem szpinak, to wyrośnie szczypiorek, który hodowałem w doniczce. 🙂 I zadziałało! Szczypiorek wyrósł, a ja polubiłem szpinak 🙂
    Wojtek ostatnio opublikowaÅ�..Wskaźnik CTR strony a współczynnik konwersjiMy Profile

  6. Zuza pisze:

    Ja parę miesięcy temu uzależniłam się od szpinaku. Z makaronem, z ryżem… Najgenialniejszy jest z przysmażonymi ziemniakami i jajkiem sadzonym. Pycha!
    Zuza ostatnio opublikowa�..Ogranicz i zyskaj. Technika, informacjeMy Profile

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.