Polubić szpinak

 

Większości z nas, szpinak kojarzy się  z papką o niezbyt smacznym wyglądzie. Spróbuje was przekonać, że szpinak może być smaczny. Przyrządzenie jego zajmie wam kilka minut. I wasze dzieci też go polubią. Moja 7-mio letnia córka zawsze prosi o dokładkę.

Składniki: Paczka mrożonego szpinaku, 4 łyżki śmietany, 6 ząbki czosnku ( 3 ząbki dla dzieci ). 200 g sera żółtego tartego na drobnej tarce,łyżka oleju lnianego, paczka makarony  (kokardki, muszelki )

Przygotowanie: Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak i rozmrażamy dodając olej lniany. Po roztopieniu dodajemy wyciśnięty czosnek i śmietanę. W tym czasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron mieszamy ze szpinakiem. Podajemy posypując żółtym serem.

6 Responses to Polubić szpinak

  1. Ewa Kirst pisze:

    Kuchnia faceta prosta i smaczna, tak jak ten przepis:-). A szpinak bardzo lubię:)

  2. Robert pisze:

    Ooo, dawno tutaj nie zaglądałem, ale widzę świetną zmianę szablonu strony. Teraz jest o wiele ciekawiej 😉

    A swoją droga to szpinak jem co najmniej raz w tygodniu. Podsmażam na czosnku, dodaję serka topionego i mieszam aż się rozpuści. Mieszam z makaronem i powstaje świetne danie potreningowe 😉

  3. A ja ostatnio stałam w sklepie nad mrożonym szpinakiem i się zastanawiałam co też można z niego wykombinować, dzięki Paweł już teraz wiem:)

  4. Kuba pisze:

    Też bardzo lubię szpinak, ale nie bardzo wiedziałem jak go przyrządzić. Dzięki za przepis – zabieram się do roboty 🙂

  5. Wojtek pisze:

    Mi zawsze w dzieciństwie mówili, że jak zjem szpinak, to wyrośnie szczypiorek, który hodowałem w doniczce. 🙂 I zadziałało! Szczypiorek wyrósł, a ja polubiłem szpinak 🙂

  6. Zuza pisze:

    Ja parę miesięcy temu uzależniłam się od szpinaku. Z makaronem, z ryżem… Najgenialniejszy jest z przysmażonymi ziemniakami i jajkiem sadzonym. Pycha!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

polubi-szpinak-kuchnia-faceta