Surówki

 

Surówki urozmaicą twój posiłek. Dostarczają wielu witamin. I są po prostu smaczne. Nie wierzysz, przekonaj się.

Wyśmienite surówki

 

z białej rzodkwi.

Składniki: 2 rzodkwie * 2 winne jabłka * 250 g truskawek * łyżka soku z cytryny * łyżeczka soli * szczypta pieprzu cayenne * 3 łyżki oleju.

Przygotowanie; Rzodkiew obrać ,umyć i zetrzeć na tarce na cienkie paseczki. Jabłka umyć obrać, usunąć pestki i pokroić w cienki plasterki. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w ćwiartki. Sok z cytryny wymieszać z solą i pieprzem, następnie dodać olej. Wszystkie składniki wymieszać w misce i skropić przygotowanym sosem.

 z buraków

składniki; 500 g buraków * szczypiorek * natka pietruszki * 2 łyżki oleju * 50 g wiórów migdałowych  * sól, pieprz * sok z cytryny.

Przygotowanie; Buraki oczyścić i ugotować. Następnie odcedzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać olej, posiekaną zieleninę i migdały.

 

 

 

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

surwki-kuchnia-faceta