Udka w marynacie słodko-pikantnej



Travel Banner 468 x 60

Robimy obiad na jutro. według zasady

Co masz zrobić jutro , zrób dziś i będzie dzień wolnego.

Składniki:

4 udka kurczaka

marynata;

4 łyżki syropu klonowego 4 łyżki musztardy francuskiej,      sól i pieprz.

Przygotowanie;

 Syropu, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą do otrzymania jednolitej emulsji. Tak przygotowaną marynata nacieramy  udka i odstawiamy przynajmniej na 5 godzin do lodówki. Pieczemy w piekarniku nastawionym na grill w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

One Response to Udka w marynacie słodko-pikantnej

  1. z syropem klonowym jeszcze nie robiłam, muszę koniecznie spróbować

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

udka-w-marynacie-sodko-pikantnej-kuchnia-faceta