Zjemy Szwajcara?
Nie bójcie się nie będę na ma wiał do kanibalizmu. Po prostu zrobimy schabowego po szwajcarsku.
Składniki:
500g schabu bez kuści
200g startego sra żółtego
1 ogórek kiszony
sol, pieprz, mielona słodka papryka, majeranek
olej
bułka tarta i jajko na panierkę.
Przygotowanie:
Schab myjemy kroimy na cztery plastry i rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Następnie nacieramy mieszanka przypraw. Na tak przygotowane mięso dajemy żółty ser i ćwiartkę ogórka. Całość zwijamy po długości. Obtaczamy w jajku i bułce, nie zapominajmy i bokach. Tak przegotowanego kotleta kładziemy na rozgrzany olej i smażymy kilka minut pamiętając o obracaniu.
One Response to Zjemy Szwajcara?
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
robię szwajcara ale trochę bardziej dietetycznego z fileta z kurczaka, nadzienie to szpinak z serem feta z przyprawami a panierka to samo białko i rozdrobnione płatki owsiane…i dużo ziołowych przypraw….niestety najlepiej smakuje usmażony…dzięki ze i przypomniałeś..właśnie zastanawiałam się co szybciutko upichcić na obiad 🙂