Zjemy Szwajcara?



301211_firstminute_gif EG-remarketing-468-60 Image Banner 468 x 60

 

Nie bójcie się nie będę na ma wiał do kanibalizmu. Po prostu zrobimy schabowego po szwajcarsku.

Składniki:

500g schabu bez kuści
200g startego sra żółtego
1   ogórek kiszony
sol, pieprz, mielona słodka papryka, majeranek
olej
bułka tarta i jajko na panierkę.

Przygotowanie:  

  Schab myjemy kroimy na cztery plastry i rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Następnie nacieramy mieszanka przypraw.  Na tak przygotowane mięso dajemy żółty ser i ćwiartkę ogórka. Całość zwijamy po długości. Obtaczamy w jajku i bułce, nie zapominajmy i bokach. Tak przegotowanego kotleta kładziemy na rozgrzany olej i smażymy kilka minut pamiętając o obracaniu.

One Response to Zjemy Szwajcara?

  1. Beata pisze:

    robię szwajcara ale trochę bardziej dietetycznego z fileta z kurczaka, nadzienie to szpinak z serem feta z przyprawami a panierka to samo białko i rozdrobnione płatki owsiane…i dużo ziołowych przypraw….niestety najlepiej smakuje usmażony…dzięki ze i przypomniałeś..właśnie zastanawiałam się co szybciutko upichcić na obiad 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

zjemy-szwajcara-kuchnia-faceta