Żołądki drobiowe w chrzanie



130112_wakacje2_gif wak-first-468-60 Image Banner 468 x 60

Dziś tani przepis na obiad, ale by go uatrakcyjnić będzie wymagał od nas cierpliwości.

Potrzebujemy;

500 g żołądków drobiowych                         1      pietruszkę                                           2      marchewki                                                   kawałek selera                                   4      łyżki tartego chrzanu                         3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego     1  łyżka Vegety bez (glutaminianu sodu)

Przygotowanie

Umyte i oczyszczone żołądki gotujemy wraz z warzywami. warzywa przed gotowaniem ścieramy na grubej tarce około 90 minut. W czasie gotowania dodajemy vegete. W osobnym naczyniu mieszamy chrzan z jogurtem i szklanką wywaru z wywaru z żołądków. Całość  wlewamy do żołądków i podgrzewamy, nie gotujemy. Wyśmienicie smakują z ryżem.

 

Be Sociable, Share!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.