Eskalopki cielące
Dosyć proste danie i szybkie w przygotowaniu.
składniki: 4 eskalopki z cielęciny * 100 g żółtego sera ( najlepszy jest parmezan ) * 2 łyżki mąki * 2 łyżki oliwy * 2 jajka * 4 grube plastry pomidora * sól, pieprz
Przygotowanie: Umyte eskalopki przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Następnie panierujemy w jajkach rozkłóconych z serem. Smażymy na rozgrzanej oliwie na zloty kolor po 4 minuty z każdej strony. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, kładziemy na każdy eskalopek plaster pomidora i polewamy sosem ze smażenia. Zapikamy w piekarniku przez 4 minuty w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.






Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.