Eskalopki cielące

 

 

Dosyć proste danie i szybkie w przygotowaniu.

 składniki:  4 eskalopki z cielęciny * 100 g żółtego sera ( najlepszy jest parmezan ) * 2 łyżki mąki               * 2 łyżki oliwy  * 2 jajka * 4 grube plastry pomidora   * sól, pieprz

 Przygotowanie: Umyte  eskalopki przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Następnie panierujemy w jajkach rozkłóconych z serem. Smażymy na rozgrzanej oliwie na zloty kolor po 4 minuty z każdej strony. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, kładziemy na każdy eskalopek  plaster pomidora i polewamy sosem ze smażenia. Zapikamy w piekarniku przez 4 minuty w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Be Sociable, Share!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.