Chrupiący bekon

składniki: 250 g bekonu * 2 banany * 8 śliwek suszonych * 8 suszonych moreli
przyrządzenie: Bekon kroimy w plastry. Każdy plaster przekrajmy wzdłuż na pół. Banany obieramy i dzielimy na cztery części. Bierzemy po jednej śliwce, moreli i kawałku banana. Owijamy dokładnie paskiem bekonu. Tak przygotowane zawiniątko smażymy na chrupiąco na patelni bez tłuszczu.
One Response to Chrupiący bekon
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Dość oryginalne. Trochę przerażają mnie śliwki – jakoś nigdy z mięsem ich dobrze nie odbieram, ale w połączeniu z bananem – kto wie? Takie słono, słodkie. Może być fajne. Jestem amatorem w temacie, więc nie do końca rozumiem pojęcie „upiecz na chrupiąco” Rozumiem, że raczej nie liczyć tego w kategoriach czasowych a prędzej oceniać to metodą prób i błędów?