Chrupiący bekon

 

składniki: 250 g bekonu * 2 banany * 8 śliwek suszonych * 8 suszonych moreli

przyrządzenie:  Bekon kroimy w plastry. Każdy plaster przekrajmy wzdłuż  na pół. Banany obieramy i dzielimy na cztery części. Bierzemy po jednej śliwce, moreli i kawałku banana. Owijamy dokładnie paskiem bekonu. Tak przygotowane zawiniątko smażymy na chrupiąco  na patelni bez tłuszczu.

One Response to Chrupiący bekon

  1. Wojtek pisze:

    Dość oryginalne. Trochę przerażają mnie śliwki – jakoś nigdy z mięsem ich dobrze nie odbieram, ale w połączeniu z bananem – kto wie? Takie słono, słodkie. Może być fajne. Jestem amatorem w temacie, więc nie do końca rozumiem pojęcie „upiecz na chrupiąco” Rozumiem, że raczej nie liczyć tego w kategoriach czasowych a prędzej oceniać to metodą prób i błędów?

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

chrupicy-bekon-kuchnia-faceta