Kotleciki z piersi kurczaka.

Kotleciki z piersi kurczaka są tak proste w przygotowaniu, a przy tym tak smaczne, że mój syn będąc w Hiszpanii nauczył je robić swoich kolegów. Hiszpanki wprost szalały za nimi. Za kotlecikami także.

Składniki Kotleciki z piersi kurczaka:

podwójna pierś z kurczaka * 3 jajka * 3 łyżki mąki pszennej * 3 łyżki mąki ziemniaczanej *   150 g  sera żółtego * pęczek pietruszki * sól i pieprz

 

Kotleciki z piersi kurczaka – jak przygotować;

Piersi umyć i osuszyć. Pokroić w paseczki. Włożyć do miski. Jajka roztrzepać i dodać do mięsa. Następnie wsypa obydwie mąki, roztarty ser posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsca na godzinę. Przygotowaną masę nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z obydwu stron.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kotleciki-z-piersi-kurczaka-kuchnia-faceta