Kotleciki z piersi kurczaka.

Kotleciki z piersi kurczaka są tak proste w przygotowaniu, a przy tym tak smaczne, że mój syn będąc w Hiszpanii nauczył je robić swoich kolegów. Hiszpanki wprost szalały za nimi. Za kotlecikami także.
Składniki Kotleciki z piersi kurczaka:
podwójna pierś z kurczaka * 3 jajka * 3 łyżki mąki pszennej * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * 150 g sera żółtego * pęczek pietruszki * sól i pieprz
Kotleciki z piersi kurczaka – jak przygotować;
Piersi umyć i osuszyć. Pokroić w paseczki. Włożyć do miski. Jajka roztrzepać i dodać do mięsa. Następnie wsypa obydwie mąki, roztarty ser posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsca na godzinę. Przygotowaną masę nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z obydwu stron.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.