Jajecznica po meksykańsku.

 

 

Najlepszą jajecznicę robią faceci. Po prostu mają do tego cierpliwość.  Tym razem proponuje jajecznicę po meksykańsku. Jej przygotowanie wymaga trochę więcej czasu, ale naprawdę warto go poświęcić. To może być niezły przepis na obiad.

Jajecznica po meksykańsku – składniki:

4 jajka * pomidor * 1 cebula * 1 papryczka chili * łyżeczka imbiru * pół łyżeczki  kurkumy * 2 łyżeczki posikanej kolendry * łyżeczka kminku *  pieprz, sól olej

Jajecznica po meksykańsku – Przygotowanie:

Jajka roztrzepać, dodać szczyptę  soli i pierzu. Cebulę pokroić na talarki. Chili oczyścić i posiekać na drobno. Pomidora omyć i pokroić na 8 części.  Na patelni rozgrzać olej, wrzucić chili, dodać imbir, kurkumę i kminek, wymieszać i smażyć 1 minute. Następnie dodać połowę pomidorów i cebuli, wlać masę jajeczną. Poczekać aż lekko się zetnie i smażyć ok 2-3 minut cały czas mieszając. Gotową jajecznice przekładamy na talerz, dokładamy resztę pomidorów i cebuli.

życzę smacznego.

3 Responses to Jajecznica po meksykańsku.

  1. Kamysto pisze:

    Zainspirowałeś mnie. Przepis musi być dobry, ale co Ty na to żeby dorzucić trochę czerwonej fasolki, hmm?

  2. maly pisze:

    Uuu jak ostro 😉
    Papryczka chili genialnie poprawia smak, z kolegą wyżej zgadzam się do tego jeszcze czerwona fasolka i mexiko w domu 😉

  3. Sprawdzę na pewno! Uwielbiam dania kuchni meksykańskiej i uwielbiam jajecznicę. Teraz będę miał 2 w 1 🙂 dzięki za inspirację!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

jajecznica-po-meksykasku-kuchnia-faceta