Pasta jajeczna

Pamiętam pastę jajeczną z przedszkola. Jedno z bardziej ulubionych śniadań to kanapki z pastą jajeczną. ten przepis wyciągnąłem od mojej mamy. Jest prosty, a pasta jajeczna smakuje ekstra. żaden facet nie powinien mieć kłopotów z jej przyrządzeniem.
Składniki: 4 jajka * szczypiorek * 2 łyżki majonezu * 1 łyżka musztardy * sól i pieprz
Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Siekamy szczypiorek i mieszamy z jajkiem dodając majonez i musztardę. Sól i pieprz do smaku. Uwielbiam ją na kanapkach.
3 Responses to Pasta jajeczna
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Proste i bardzo dobre – w dodatku to świetna podstawa do dalszych eksperymentów z dodatkowymi składnikami, jak np. pasta chili, rzodkiewki i co tylko wyobraźnia podpowie.
Pasta jajeczna to jest to, co mi się z dzieciństwem kojarzy.
A ja w paście jajecznej omijam musztardę, a dodaję słodkiej papryki – według mnie lepsza kombinacja, oczywiście w kwestii smaku 🙂