Pasta jajeczna

 

Pamiętam pastę jajeczną z przedszkola.  Jedno z bardziej ulubionych śniadań to kanapki z pastą jajeczną. ten przepis wyciągnąłem od mojej mamy. Jest prosty, a pasta jajeczna smakuje ekstra. żaden facet nie powinien mieć kłopotów z jej przyrządzeniem.

Składniki: 4 jajka *  szczypiorek  * 2 łyżki majonezu * 1 łyżka musztardy  * sól i pieprz

Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę.  Siekamy szczypiorek i mieszamy z jajkiem dodając majonez i musztardę. Sól  i pieprz do smaku. Uwielbiam ją na kanapkach.

3 Responses to Pasta jajeczna

  1. Mike pisze:

    Proste i bardzo dobre – w dodatku to świetna podstawa do dalszych eksperymentów z dodatkowymi składnikami, jak np. pasta chili, rzodkiewki i co tylko wyobraźnia podpowie.

  2. Klaudia pisze:

    Pasta jajeczna to jest to, co mi się z dzieciństwem kojarzy.

  3. Marcin pisze:

    A ja w paście jajecznej omijam musztardę, a dodaję słodkiej papryki – według mnie lepsza kombinacja, oczywiście w kwestii smaku 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pasta-jajeczna-kuchnia-faceta