Pasta jajeczna

 

Pamiętam pastę jajeczną z przedszkola.  Jedno z bardziej ulubionych śniadań to kanapki z pastą jajeczną. ten przepis wyciągnąłem od mojej mamy. Jest prosty, a pasta jajeczna smakuje ekstra. żaden facet nie powinien mieć kłopotów z jej przyrządzeniem.

Składniki: 4 jajka *  szczypiorek  * 2 łyżki majonezu * 1 łyżka musztardy  * sól i pieprz

Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę.  Siekamy szczypiorek i mieszamy z jajkiem dodając majonez i musztardę. Sól  i pieprz do smaku. Uwielbiam ją na kanapkach.

Be Sociable, Share!

4 Responses to Pasta jajeczna

  1. Mike napisał(a):

    Proste i bardzo dobre – w dodatku to świetna podstawa do dalszych eksperymentów z dodatkowymi składnikami, jak np. pasta chili, rzodkiewki i co tylko wyobraźnia podpowie.
    Mike ostatnio opublikowaÅ�..Tematyczne dekoracje na stółMy Profile

  2. Klaudia napisał(a):

    Pasta jajeczna to jest to, co mi się z dzieciństwem kojarzy.
    Klaudia ostatnio opublikowaÅ�..Jak założyć oświetlenie ledowe?My Profile

  3. Marcin napisał(a):

    A ja w paście jajecznej omijam musztardę, a dodaję słodkiej papryki – według mnie lepsza kombinacja, oczywiście w kwestii smaku 🙂

  4. przepis omlet napisał(a):

    hej, dziś zrobiłam – pycha! Świetny przepis, łatwe wykonanie:)

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pasta-jajeczna-kuchnia-faceta