Coś z chińszyzny.

 

Chińskie paluszki

Chłopaki znalazłem chyba najłatwiejsze danie z kuchni chińskiej. Naprawdę bardzo smaczne. I kazdy facet da rade je zrobić.

Składniki: 4 filety z kurczaka *4 arkusze papieru  ryżowego * 4 łyżki jasnego sosu sojowego * 1 łyżka imbiru mielonego.

 Przygotowanie: Z sosu sojowego i imbiru przygotowujemy marynatę. Umyte i pokrojone w paski filety wkładamy do marynaty. Przykrywamy i na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie bierzemy papier i lekko zwilżamy wodą. Na każdym  arkuszu układamy ciasno zamarynowane mięso i zawijamy jak krokiety.  Gotujemy na parze ok 50 minut.  Do tego sos do sajgonek. Pychota

Be Sociable, Share!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.