Kaszanka.

 

 



Travel Banner 728 x 90

Kaszanka jako danie główne.

Przy kaszance ważna jest jakość. Nie polecam zakupu w supermarketach. Ja mam sprawdzony sklep, gdzie mają swoją małą masarnię i naprawdę mają dobre wyroby typu salceson, kaszanka, czy pasztetowa.  Przyrządzenie kaszanki to bardzo prosta sprawa. Bierzemy  na jeden kawałek kaszanki i jedną cebule (porcja dla jednej osoby ). Cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy na smalcu na złoto , dodajemy kaszankę i smażymy około 15 minut.  Podajemy z ziemniaczkami i kiszoną kapustą lub kiszonym ogórkiem.

Kaszanka z piekarnika.

To już nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni. Kaszankę owijamy w sreberko i na 20 minut wkładamy do piekarnika. Podajemy z musztardą lub krzanem.

Kaszanka z grilla.

Rozpalamy grilla, na ruszt stawiamy tacki z foli aluminiowej. Na foli układamy kaszankę i pieczemy ok 30 min. podajemy tak jak poprzednio. ewentualnie jakieś piwko.

2 Responses to Kaszanka.

  1. Hej, Paweł 🙂

    A ja robię kaszankę na grilla dzień wcześniej 🙂

    Dużo cebulki, czosnek, przyprawy, z kaszanką w folię i do lodóweczki na całą noc, a na drugi dzień palce lizać 🙂

    A ten pomysł w piekarniku to muszę również wypróbować, dzięki 🙂

  2. hotfix pisze:

    Jeśli chodzi o kaszankę z grilla to polecam rozciąć i dorzucić do niej kilka dodatków, jak ogórka kiszonego, cebulki, trochę papryki. Wtedy super się to zmiesza. A po wszystkim jeść z musztardą.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kaszanka-kuchnia-faceta