Kotlet z niespodzianką

 

 

Kotlet z niespodzianką, czyli Schab inaczej.

Składniki na Kotlet z niespodzianką

500 gram schabu bez kości * 300 gram kapusty kiszonej * 200 g pieczarek * duża cebula      * czerstwa bułka * 1/2 szklanki mleka * 2 jajka * bułka tarta * sól, pieprz * olej

Kotlet z niespodzianką – Przygotowanie:

Schab myjemy. Kroimy na cztery kotlety i rozbijamy jak na tradycyjne schabowe. Do rondla wrzucamy pokrojone pieczarki, odciśniętą kapustę kiszoną i posikaną drobno cebulę. Wszystko dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy, dodajemy do kapusty, przyprawiamy sola i pieprzem, i dokładnie wymieszać. mieszamy. Na każdy kotlet nałożyć przygotowany farsz,  zrolować i spiąć wykałaczką. Zrolowane kotlety maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na ojeju. Przełożyć do rondelka, podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie.

Życzę smacznego

 

 

 

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kotlet-z-niespodziank-kuchnia-faceta