Kotlet z niespodzianką

 

 

Schabowy inaczej.

Składniki:  500 gram schabu bez kości * 300 gram kapusty kiszonej * 200 g pieczarek * duża cebula      * czerstwa bułka * 1/2 szklanki mleka * 2 jajka * bułka tarta * sól, pieprz * olej

Przygotowanie:  Schab myjemy. Kroimy na cztery kotlety i rozbijamy jak na tradycyjne schabowe. Do rondla wrzucamy pokrojone pieczarki, odciśniętą kapustę kiszoną i posikaną drobno cebulę. Wszystko dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy, dodajemy do kapusty, przyprawiamy sola i pieprzem, i dokładnie wymieszać. mieszamy. Na każdy kotlet nałożyć przygotowany farsz,  zrolować i spiąć wykałaczką. Zrolowane kotlety maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na ojeju. Przełożyć do rondelka, podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie.

Życzę smacznego

 

 

 

Be Sociable, Share!

Dodaj komentarz