Tiramisu

Klasyczne Tiramisu ( bez jajek )
Tiramisu to szybki i bardzo smaczny deser, który nie wymaga zbyt dużych zdolności kulinarnych.
Składniki: 500 g sera mascarpone * 300 g śmietany kremówki * 6 czubatych łyżek cukru * 4 łyżki amaretto * 1 opakowanie biszkoptów * 1,5 szklanki mocnej kawy * 2 łyżki kakao naturalnego
Przygotowanie: Śmietanę ubić z cukrem . Do dać do ser mascarpone i obić na jednolita masę. Ochłodzoną kawę wymieszać z amaretto. do kawy z amaretto wrzucić na krótko biszkopty by nasiąknęły roztworem. Ułożyć na dnie formy nasączone biszkopty. Posypać kakaem. Na tym ułożyć warstwę krem. Przełożyć warstwą biszkoptów nasączonych roztworem kawy z amaretto. Posypać kakaem i na to nałożyć następną warstwę kremu i posypać kakaem po wierzchu.
3 Responses to Tiramisu
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Klasyczne tiramisu to jest raczej z jajkami 🙂 ale ja robie dokladnie takie samo jak ty.
Ja tez preferuje wersje bez jajek. A Twoje tiramisu wygląda przepysznie. Na pewno spróbuję.
Uwielbiam to ciasto! Moje ulubione, najlepsze jakie jadłam to te, które zrobiła moja Mama… ja takiego nie umiem, ale skorzystam z powyższego przepisu z wielką chęcią 😀