Leczo

Składniki: 500 g papryki * 500 g pomidorów * 1 cebula * ząbek czosnku * 200 g kiełbasy * 200 g gotowanego boczku * sól i czerwona papryka w proszku
Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu na szklisty kolor. Z papryki usunąć pestki i pokroić w paski. Dodać do cebuli. Przyprawić solą i papryką. Dusić ok 10 minut pod przykryciem. Pomidory obrać, pokroić i dodać papryki. Gotować tak długo aż prawie cały płyn wyparuje. Dodać pokrojony boczek, kiełbasę i wycisnąć czosnek. Zagotować. SMACZNEGO!!!
One Response to Leczo
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Robię prawie identycznie ale kiełbasę oraz boczek podsmażam wcześniej na patelni bez użycia oleju bo tłuszcz i tak sam się wydobywa. No i nazywam to paprykarzem choć do tej pory nie wiem jaka jest między nimi różnica 😉