Leczo

 

 

Składniki: 500 g papryki * 500 g pomidorów * 1 cebula * ząbek czosnku * 200 g kiełbasy * 200 g gotowanego boczku * sól i czerwona papryka     w proszku
Przygotowanie: Cebulę  obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu na szklisty kolor. Z papryki usunąć pestki i pokroić w paski.  Dodać do cebuli. Przyprawić solą  i papryką. Dusić ok 10 minut pod przykryciem. Pomidory obrać, pokroić i dodać papryki. Gotować tak długo aż prawie cały płyn wyparuje. Dodać pokrojony boczek, kiełbasę i wycisnąć czosnek. Zagotować. SMACZNEGO!!!

One Response to Leczo

  1. Konrad pisze:

    Robię prawie identycznie ale kiełbasę oraz boczek podsmażam wcześniej na patelni bez użycia oleju bo tłuszcz i tak sam się wydobywa. No i nazywam to paprykarzem choć do tej pory nie wiem jaka jest między nimi różnica 😉

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

leczo-kuchnia-faceta