Sok antyoksydacyjny

 

Antyoksydanty, antyutleniacze są to związki chemiczne mające zdolność neutralizacji wolnych rodników.

Jak przygotować taki sok

Składniki;  200 g malin * 600 g jabłek * 6 jeżyn * 150 g borówki czernicy

Przygotowanie: Maliny i jeżyny przecieramy przez sito, dodajemy jagody i miksujemy blenderem. Jabłka  obrać i przepuścić przez sokowirówkę. Wszystko wymieszać.

2 Responses to Sok antyoksydacyjny

  1. Anna pisze:

    Taki napój na dodatek jest bardzo smaczny.
    Sama wolałabym nieco większą ilość malin, a mniejszą borówek w samym soku.
    Resztą borówek można przybrać sok. Szczególnie, gdy są one świeże.
    Pychotka

  2. Judyta pisze:

    Jestem wielkim smakoszem wszelakich soków, czy owocowych czy warzywnych… są po prostu niezastąpione w smaku i ilości witamin. Hmm, ten o którym jest powyższy post może być bardzo smaczny, chociaż nie przepadam za borówkami, ale spróbować zawsze można. Muszę poczekać tylko na sezon tych owoców 😀

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

sok-antyoksydacyjny-kuchnia-faceta